Akupunktur er en mere end 4500 år gammel behandlingsform som har sin oprindelse i Kina. Akupunkturen bygger på teorien om at vores krop har et energi-system: En labyrint af forbindelser hvor kommunikationen mellem kroppens forskellige systemer finder sted. 

 

Akupunkturpunkter er steder på kroppen hvor man kan påvirke kroppens forskellige systemer, så der bliver sendt de rigtige signaler rundt. Man påvirker punkterne med små fine nåle som bliver ført gennem huden. Der bruges altid sterile engangsnåle. Disse nåle er meget tynde, 5-10 gange tyndere end en kanyle hos lægen.

 

Den mest udbredte form for akupunktur kaldes for TCM – traditional chinese medicine. Denne form udspringer faktisk fra nyere tid i Kina. Før TCM praktiserede man det som i dag kaldes for den klassike akupunktur CCM. Begge stilarter benyttes i vores klinik. 

 

Hvis du overvejer at få behandling, men nålene afskrækker dig, så er der også mulighed for at få en akupressurbehandling som er en massering/stimulering af punkterne med fingrene.  

 

 

Moxa

I det kinesiske sprog hænger de to tegn 针灸 (zhen jiu) sammen og skaber én helhed. “Zhen” betyder akupunktur eller behandling med nålen, og “jiu” betyder “moxibustion”.

Til sammen bliver disse to betegnet som to ben af det samme behandlingssytem og er derfor svære at separere. Man kommer ikke langt med kun et ben. Sjovt nok er moxibustion ikke blevet modtaget på samme måde her i vesten som akupunkturen og meget af den viden og erfaring er blevet efterladt eller ignoreret. 

 

Moxa er gråbynke som bruges til at give varme ind i kroppens punkter. Ved at antænde moxaen afgives der varme til punkterne hvilket bruges til blandt andet, smertebehandling, fordøjelsesproblemer, immunforsvaret og kulde i kroppen. 

 

 

Generelt om behandlingerne

Der benyttes små sterile engangsnåle som sidder i udvalgte punkter i 15-20 minutter. Der bruges typisk mellem 8-30 nåle i en behandling. Er man bange for nåle bliver der taget hensyn hertil. Tøjet afklædes alt efter hvilke punkter som skal være tilgængelige for behandleren. 

I nogle tilfælde vil der blive benyttet tens-stimulering (små elektriske impulser) på nålene for at forstærke effekten på et bestemt område.

Der benyttes som regel en hæve-sænke-briks, som gør at folk som er fysisk hæmmede nemmere kan komme op på briksen. 

TCM Akupunktur

Ring til os dag på tlf. 86 18 00 86 Aarhus C

  • Facebook App Icon

© 2017 Klassisk Akupunktur v. Esben Andersen