Hvad ønsker du hjælp til?

 

På denne side kan du se en liste over hvilke former for behandlinger vi tilbyder og hvilke symptomer og sygdomme vi har gode erfaringer med at behandle. 

 

Fejler du noget som ikke står på listen, er du meget velkommen til at kontakte os og høre om dine muligheder for behandling. 

Allergier/høfeber

- Træt af løbende næse og kløe i øjnene? 

Ved allergibehandling benytter vi en særlig metode som er en blanding af kinesisk medicin og vestlig medicin. Her benyttes vestlig øreakupunktur sammen med kinesisk kropsakupunktur hvilket har vist sig at give gode resultater. 

 

 

Eksamensangst

Akupunktur har en generel beroligende effekt på kroppen men mere specifikt går denne behandling ud på at have en afslappende effekt på systemet, samt skabe klar tankevirksomhed. Behandlinger hjælper også med til at hjernen bedre kan lagre den information som skal bruges til eksamen.

Eksem/hudproblemer

Denne behandlingsform kombinerer øreakupunktur med kropsakupunktur for at få den bedste effekt. Eksem, rødme, acne, tør hud, psoriasis er alle tilstande som kan behandles. 

Typisk kan man allerede se forbedringer efter 1 behandling. Behandlingen går både på den ydre og indre tilstand i kroppen. 

 

 

Fertilitets-behandling

Det er efterhånden velkendt at akupunktur kan hjælpe i forhold til fertilitetsbehandling. Flere og flere fertilitetsklinikker tilbyder akupunktur som en del af deres forløb. Vi tilbyder fertilitetsbehandling ud fra dig og hvordan din tilstand er. Det gør man sjældent andre steder og det er derfor vi kalder os specialister indenfor området. Fertilitetsbehandling går ud på at bygge de ressourcer op som skal til for at kroppen kan gennemføre det at skabe et nyt liv. Samtidig fokuseres der på at opløse eventuelle blokeringer som kunne være årsag til komplikationer. 

Fordøjelsesproblemer

Der findes rigtig mange danskere med fordøjelsesproblemer. Mange lærer at leve med problemerne og til sidst bliver det anset som normalt. Men fordøjelsen har rigtig stor betydning for resten af kroppens velbefindende og har stor betydning for kroppens modstandskraft og ophelingsevne. Akupunktur har vist sig rigtig effektivt til at rette op på ubalance i fordøjelsen. Til et forløb vil kost og livsstilsændringer typisk være relevant for et holdbart resultat. 

Generel sundshedsbehandling

Denne behandling går på styrkelse af hele kroppen og dens fundamentale funktioner. Vi styrker de helt basale processer i kroppen så kroppen får de ressourcer som skal til for at den kan klare sig mod de udfordringer den møder på sin vej. 

Behandlingen styrker lunger, hjerte, nyre, lever, fordøjelse, kredsløbet, immunforsvaret og generelt kroppens evne til at restituere. 

Hormon-ubalancer

Klassisik Akupunktur er kendt for at have en hormonregulerende effekt som hjælper med til at skabe generel balance i kroppen. Faktisk har de fleste akupunkturpunkter en hormonregulerende effekt. Ubalancer er meget forskellige med forskelligt udtryk. Ved denne behandling laves der en diagnose første gang for at kunne finde og behandle årsagen til ubalancen.  

Hovedpiner/migræne

Akupunktur har en rigtig god effekt på migræne og hovedpiner. Indenfor klassisk akupunktur kan der være mange årsager til hovedpine/migræne, hvilket gør at det er nødvendigt at lave en diagnose for at finde årsagen til hovedpinen/migrænen. 

Ved akut hovedpine kan smerten typisk forsvinde efter en behandling. Ved kronisk hovedpine skal der typisk flere behandlinger til. 

Kosmetisk akupunktur

Kosmetisk akupunktur er blevet et populært hit i USA som et sundt alternativ til botox-behandlinger. Metoden vinder også mere og mere popularitet her i Danmark. 

Hos Klassisk Akupunktur tilbyder vi kosmetisk akupunktur som et af de få steder i landet. Behandlingen er blanding af lokalbehandling på området (typisk ansigt) som man ønsker behandlet. Samtidig bliver der benyttet kropspunkter til at skabe et indre miljø for sund hud. Behandlingerne kan bruges specielt til rynker, ar, rødme, bumser, ar fra bumser. Behandlingen har en generelt opstrammende effekt og man vil typisk lægge mærke til forandringer allerede efter første behandling. Man skal regne med 10 behandlinger for at få det bedste udbytte. 

Lavt energiniveau

Er du træt og har lavt energiniveau kan det være du har brug for at få genopladet batterierne med akupunktur eller moxa. Lavt energiniveau kan have forskellig årsag fra person til person. Med en samtale kigger vi på hvorfra trætheden opstår så vi kan sætte ind der hvor årsagen har sin rod.  

Lavt immunforsvar

Akupunktur er generelt kendt for at kunne hjælpe med til at styrke immunforsvaret. Immunforsvaret kan være lavt af forskellige årsager og derfor at det vigtigt at finde årsagen hvis man ønsker en holdbar løsning på problemet. Hvis det er noget du har døjet med i lang tid vil det være rigtig godt at tage et helt sæt (10 behandlinger) for at få bygget ressourcerne op igen. 

Moxa-behandling er et rigtig godt redskab til understøtte denne form for behandling. 

Menstruationsproblemer

Gynækologiske lidelser er efterhånden så almindelige at det er blevet en normalitet at have smerter og andre problemer med underlivet. Sådan ses det ikke i kinesisk medicin hvor at disse tilstande kan afhjælpes relativt hurtigt og enkelt. Menstruationen er en rigtig god indikator på hvordan resten af systemet fungerer og derfor en rigtig vigtig indikator for selve diagnosen og behandlingen.

Rygestop

Rygestop behandles i sæt af 3 behandlinger. Det som rygestopbehandlingen gør er at den mindsker og i nogle tilfælde fjerner trangen til at ryge. Motivationen for at ville stoppe skal dog være der.

 

På en skala fra 1-10 hvor motiveret er du for at stoppe? 

 

Hvis man ligger på 7-10 er der gode chancer for at rygestoppet bliver en succes. Ligger man på 4-6 kan vi se på hvad der skal til for at hæve den. Fra 1-3 så skal man vente til motivationen er steget, før man begiver sig i kast med rygestop.

Skader

Skader og skavanker kan være til stor gene i hverdagen og forhindre fri bevægelighed i kroppen. Tit er massage og fysioterapi ikke nok til at afhjælpe problemet. Akpunktur hjælper til at få muskler og væv til at slappe af og kan påvirke nervesystemet og derved lindre smerter og irritation. 

Smertelindring

Vi benytter et special system indenfor den klassiske kinesiske medicin, til smertebehandling. Dette system giver muligheden for hurtig og effektiv smertebehandling med få nåle. Vi behandler både akutte og kroniske smerter. 

Smerter i led: 

Undersøgelser har vist at selvom brusk er slidt ned så kan man stadig gøre noget ved smerterne. Store undersøgelser er lavet i Kina hvor man har scannet patienter med MR scanner og set at brusken var nedslidt. Efter et behandlingsforløb hvor smerterne forsvandt var brusken stadig nedslidt. Dvs. at smerterne kan forsvinde selvom brusken er nedslidt. 

Smerter og træthed:

Smerter kan tit føre til lavere energiniveau, så når man får behandlinger vil man tit opleve en øgning af energiniveauet. 

Sukkerstop

På samme måde som med rygestop kan der laves behandlinger specifikt til personer med meget stor sukkertrang. Sukker kan være mere afhængighedsskabende end kokain så derfor kan det tit være en stor udfordring at stoppe og man har brug for ekstra hjælp. 

I denne behandling kombineres punkter i ørerne som har med centre i hjernen for afhængighed at gøre. Disse kombineres med punkter på kroppen som regulerer fordøjelsen og stofskiftet. Det er en god ide, at tage en måned sukkerfri i forbindelse med behandlinger for at få renset ud i kroppen. 

Stressbehandling

Føler du dig stresset og fylder det mere og mere i dit liv?

De punkter jeg generelt bruger til stressbehandling har en afstressende effekt på kroppen og hjælper med til at fordøje/bearbejde indtryk vi får og give klarhed i hovedet. I kinesisk medicin bruger man kroppen til at give ro til tankerne.

Vi oplever tit at folk falder hen og finder en ro de havde glemt eksisterede. 

Søvnproblemer

Har du svært ved at få en god søvn? 

10 – 15 procent af befolkningen lider af alvorlige og langvarige søvnproblemer. 37 % af søvnløshed en gang i mellem. Årsagen til søvnløshed kan være meget forskellig så derfor er det vigtigt at finde årsagen til problemet. Dette gøres ved at stille en diagnose som afdækker årsagen. Man kan i de fleste tilfælde helt afhjælpe søvnproblemer med akupunktur. 

 

Ring til os dag på tlf. 86 18 00 86 Aarhus C

  • Facebook App Icon

© 2017 Klassisk Akupunktur v. Esben Andersen